Sookyoung Huh
 

In the Half Light 2017

 

Välkomna på vernissage av ‘In the Half Light’, en ny utställning av koreansk-brittiska konstnären Sookyoung Huh, presenteras en rad nya arbeten från serien Flowerless Plants tillsammans med ett tidigare verk, Kalpa. Verken i utställningen har skapats av Huh under de senaste åren som bosatt i Storbritannien och utforskar den komplexa relationen mellan landskap och individ.


Skogen är ofta Huhs studio. Ensamt promenerande känner hon sig hemma igen, reagerar på och ändrar omgivningen med en rad tillfälliga ingrepp. Till exempel genom en fysisk kroppslig närhet. Små växter som sporgömmen och grässtrån införs i ett snår av skimrande halvljus och mörker genom en förbisedd undervegetation, en diminutiv version av natur.
De färdiga bilderna är en kulmination av dessa element och varje bild drar åt sin egen specifika tillblivelseplats.

Med en väldigt oortodox teknik, en handhållen bakvänd kameralins och med gammal mörkrumsteknik, lithframkallare, lägger hon sin egen personliga berättelse över landskapet och uppmuntrar betraktaren att själva omvärdera hur förhållande till landskapet bildas och i vilken utsträckning detta är en produkt av kulturarv eller personlig erfarenhet.